Zakelijk

Garandeer uw gasten een hygiënisch bed ! Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sleep fresh maakt de vervuiling zichtbaar en aantoonbaar voor u met de matrashygiënetest. Dit is een test waarbij een zwarte doek tijdelijk op de machine als filter wordt geplaatst. Na 1 minuut matras reinigen tonen we u de vervuiling. Dit is ongeveer 5% van wat wij bij een gehele dieptereiniging verwijderen. Er vormt zich vrijwel altijd een wit/grijs bergje fijnstof dat grotendeels bestaat uit de allergie veroorzakende uitwerpselen van de huisstofmijten. zo kunnen we samen bepalen of een volledige dieptereiniging noodzakelijk is.

Omdat matrassen niet gewassen kunnen worden

U biedt uw gasten uiteraard het beste comfort. En hier is hygiëne een belangrijk onderdeel van. Het is aangenaam om als gast te mogen vertoeven in een mooie en schone kamer. Een schoon lijkend matras is echter niet altijd even hygiënisch. Huisstofmijten en bacteriën zijn namelijk niet met het blote oog zichtbaar.

Steeds meer mensen krijgen last van allergie. Volgens onderzoek heeft 25% van de mensen, uw potentiële gasten, last van allergische aandoeningen! Men is zich bewust van het feit dat het matras de grote boosdoener is. De publiciteit rondom dit onderwerp is dan ook groot. Een niet gereinigd matras levert een hygiëneprobleem op voor hotels en andere accommodaties. Een matras met regelmaat reinigen is dus van groot belang!

Maar wat maakt een matras nou precies de ideale leefomgeving voor huisstofmijten en bacteriën? Hier volgt een indicatie:

Eten in bed

Mensen ontbijten, eten en drinken in het bed en produceren daardoor veel extra voedingsstoffen voor de huisstofmijt onvoldoende ventilatie.

Luchten

De kamers in een accommodatie worden relatief kort gelucht, de temperatuur is structureel hoog en de badkamer zorgt voor extra hoge luchtvochtigheid. Verder zijn de bedden altijd opgemaakt, waardoor warmte en vochtigheid in het matras worden vastgehouden. Tijd voor een grondige reiniging verschilllende gasten.

Veel verschillende gasten slapen in hetzelfde bed. Dat zijn er al snel 150 per jaar. Sommige gasten zijn zeer hygiënisch, anderen wat minder. Ook zijn er regelmatig gasten met huidaandoeningen en urineverlies. Daarnaast vinden er in hotelbedden vele activiteiten plaats die tot proteïnerijk vochtverlies kunnen leiden. Al deze vervuiling belandt in het matras.

Elke gast heeft recht op een schoon bed

Een matras is de perfecte schuilplaats voor de huisstofmijt: het is warm, vochtig en voedselrijk. Slechte ventilatie en centrale verwarming dragen nog eens extra bij aan de aanwas van huisstofmijten en bacteriën.
Matrassen gaan over het algemeen lang mee maar kunnen niet gewassen worden. Dit maakt matrassen tot de meest vervuilde objecten in een accommodatie. Het gevolg van al die ontelbare en onzichtbare bewoners als huisstofmijten en bacteriën is een verhoogde kans of een verergering op astmatische aandoeningen en allergieën. Of uw gasten nu allergisch zijn of niet, zij hebben recht op een fris en hygiënisch matras.

Voordelen

  • Toon uw gasten dat de matrassen dagelijks antibacterieel en antiallergisch worden behandeld. En dat u het belangrijk vindt om hen een schone en gezonde slaapplaats aan te bieden. Wie wil er nu niet op een werkelijk schoon en heerlijk fris ruikend matras slapen!
  • Matrasfabrikanten- en specialisten adviseren dat een matras na 5 jaar vervangen moet worden vanwege de te hoge concentratie aan allergenen stoffen!
  • Om de 5 jaar een nieuw matras aanschaffen is echter niet nodig: twee keer per jaar een matrasreiniging van Sleep fresh verlengt de levensduur met 40% tot 100%.
  • Na de hygiënische reiniging is het matras direct weer te beslapen, alleen bij een vlekverwijdering is het matras ongeveer een dag niet beschikbaar.

Offerte aanvragen